zadelmak maken
Het is mogelijk om jouw paard of pony zadelmak te laten maken bij Back on Trail. Een jong paard maakt veel situaties voor de eerste keer mee en het is dan ook belangrijk dat deze goed verlopen. Wij bieden jou en je paard een goede start. Deze begint met grondwerk, ongeacht het discipline waarvoor je je paard wilt gebruiken. Tijdens het grondwerk leggen we de basis voor een respectvolle omgang tussen mens en paard.

Tijdens dit proces bieden wij meer dan alleen het zadelmak maken! Het is erg belangrijk dat jouw paard een goede mindset ontwikkeld en positief kan nadenken over de dingen die je van hem vraagt. Dit leren we hem tijdens het grondwerk. Ook leren we jouw paard omgaan met lastige situaties. We leren hem te blijven nadenken in plaats van instinctief te reageren. Voorbeelden van situaties die we creëren zijn het lopen over vreemde ondergronden, aanraking en beweging van vreemde voorwerpen en onverwachts geluid. Dit is in onze ogen essentieel. Het paard krijgt in onze mensenwereld te maken met situaties die voor zijn natuur ongewoon zijn. Het is onze verantwoordelijkheid om het paard te leren hoe hij zich staande kan houden in onze gekke wereld. Hierdoor kan het paard zich zelfverzekerd, ontspannen en trots in deze situaties voelen. Dit creëert een positieve en veilige omgeving voor mens en dier.

 

Het proces wordt opgesplitst in kleine behapbare stapjes voor het paard. Ieder einddoel begint met een goede voorbereiding naar het doel toe. Zo wordt er nooit in één keer een zadel op een paard gelegd, maar zit hier een gedegen voorbereiding aan vast. Het doel hiervan is dat het paard kan leren op een manier die hij begrijpt en met zo min mogelijk stress.

 

Vanaf de grond kan je een paard alles leren. Hier maken we gebruik van tijdens dit proces. Zo leren we bijvoorbeeld eerst vanaf de grond de beenhulp aan. Hierdoor is dit voor het paard een stuk makkelijker te begrijpen wanneer je er eenmaal op zit. En is de vertaalslag naar het rijden makkelijker gemaakt.

 

Wil jij je paard of pony graag zadelmak laten maken door Back on Trail?

“Every small step in the right direction becomes the start of something amazing”

 

Back on Trail
Maaike Eijs

Email: info@backontrail.com
Telefoon: 06-14050558