Over Back on Trail

Missie en visie

Maaike ’s missie is om een positieve bijdrage te leveren aan dierenwelzijn. Dit doet ze onder andere met haar werk als gedragstrainer voor paarden. Ze wil de wereld graag een betere plek maken voor de paarden en ze een stem geven. Door te werken vanuit vertrouwen is er zoveel mogelijk!

Ik geloof dat er heel veel paardeneigenaren zijn die ontzettend veel van hun paard houden en deze alles geven wat het paard nodig heeft. Helaas heb ik tijdens mijn studie en loopbaan als paardentrainer ook veel miscommunicatie gezien én situaties waarin niet voldoen wordt aan de natuurlijke behoeftes van een paard. Het is niet ongebruikelijk dat er met veel druk, dwang en dwangmiddelen wordt gewerkt als iemand iets van het paard gedaan wil krijgen. Er wordt gewerkt met motivatie in de vorm van angst en pijn in plaats van vanuit vertrouwen. Dit is niet respectvol naar de paarden toe en ook niet nodig. Het veroorzaakt veel stress bij de paarden met gevaarlijke situaties als gevolg.

 

Ik ben hier niet om mensen te wijzen op dat wat fout gaat, maar om mensen in te laten zien dat het ook anders kan. Bewustwording verandert alles. Ik ben er van overtuigd dat er een hele bijzondere connectie mogelijk is tussen mens en dier. We kunnen zoveel van de dieren leren. Het enige wat we hoeven te doen is open staan en luisteren. Hierin moeten we onszelf toestaan om te leren en af en toe een foutje te maken.  Zolang we maar reflecteren op dat wat het paard ons laat zien en bereid zijn hier op een constructieve manier mee om te gaan.   

 

In werken met paarden ben je nooit uitgeleerd! Dat maakt dit werk zo leuk en interessant. Ieder paard leert je weer iets nieuws als je er voor open staat. En vaak komen paarden op je pad met een bepaalde reden. Back on Trail is constant bezig met de ontwikkeling op het gebied van natuurlijk gedrag van paarden, grondwerk en het rijden, maar ook op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

“I have a dream… that all animals will be treated with kindness and respect”

 

Back on Trail
Maaike Eijs

Email: info@backontrail.com
Telefoon: 06-14050558