Angst-
training
Paarden komen in onze mensenwereld veel situaties tegen die ze moeilijk vinden. Het gevolg is dat Back on Trail veel paarden ziet met angst, spanning en nervositeit. Deze stress is voor paard en eigenaar niet fijn en kan zelfs gevaarlijke situaties teweeg brengen. Wij gunnen ieder paard een plezierig en ontspannen leven waarin ze zich zelfverzekerd kunnen voelen.

Het is erg belangrijk dat jouw paard een goede mindset ontwikkeld en positief kan nadenken over de dingen die je van hem vraagt. Ook in situaties die hij lastig vindt. Dit leren we hem tijdens het grondwerk. We leren hem te blijven nadenken ipv instinctief te reageren. Het zoeken naar ontspanning geeft jouw paard een gevoel van controle.

 

Voorbeelden van situaties die we creëren zijn lopen over vreemde ondergronden (bv zeil), aanraking en bewegingen van vreemde voorwerpen (bv vlag, plastic, paraplu) en onverwachts geluid. We zoeken situaties op die jouw paard lastig vindt en leren hem daarmee omgaan.

 

Dit is in onze ogen essentieel. Het paard krijgt in onze mensenwereld te maken met situaties die voor zijn natuur ongewoon zijn. Het is onze verantwoordelijkheid om het paard te leren hoe hij zich staande kan houden in onze gekke wereld. Omdat de focus niet ligt op het wennen aan situaties maar juist op het leren om gaan met, kunnen ze deze vaardigheid ook in andere situaties toepassen. Je paard kan uitdagingen beter aan. Hierdoor kan het paard zich zelfverzekerd, ontspannen en trots voelen in deze situaties. Dit creëert een positieve en veilige omgeving voor mens en dier.

 

Wil je ook een ontspannen en zelfverzekerd paard?

“Ask not what your horse can do for you. Ask what you can do for your horse."

 

Back on Trail
Maaike Eijs

Email: info@backontrail.com
Telefoon: 06-14050558