Over Back on Trail

Maaike Eijs

Maaike Eijs is de eigenaar en oprichtster van Back on Trail en is dol op dieren! Op jonge leeftijd ontstond haar passie voor paarden en ze droomde altijd van een leven tussen de paarden. In haar tienerjaren werkte ze op een fokkerij met Friezen en Andalusiërs waarbij ze o.a. hielp met het beleren van de jonge paarden.

Tijdens haar studie werd ze samen met haar partner trotse eigenaar van een hond met een gedragsprobleem. Om deze verder te helpen en te leren hoe met het gedrag om te gaan, verdiepte ze zich in honden en gedrag met een stage van 5 maanden bij het Trainings- en Adviescentrum van Martin Gaus.

 

Ook deed ze tijdens haar studie veel ervaring op als groepslesinstructrice bij verschillende sportscholen. Na haar studie richtte ze Maaike Eijs Group Fitness op en verzorgde ook na haar studie met veel enthousiasme Les Mills groepslessen (Body Combat, Body Balance, Body Pump en Kick Fun).

 

Maar een diep verlangen bleef trekken aan haar ziel: werken met onbegrepen paarden.

 

“Als klein meisje droomde ik er al van om onbegrepen paarden te helpen. Wanneer een paard zich op een bepaalde manier uit, doet hij dit niet om je te irriteren. Het paard probeert met je te communiceren. Dit uit zich in bepaald gedrag en is dus hele waardevolle informatie. Hieruit kun je opmaken wat het paard moeilijk vindt en je op zoek gaan naar een manier om hem te helpen”

 

Om dit verlangen vorm te geven volgde ze de opleiding Instructeur Paard en Gedrag (E-quine.com) en ronde die na 3 jaar succesvol af. Een onderdeel van de studie is het maken van een portfolio waarin Maaike paarden en eigenaren hielp met verschillende gedragsproblemen. Ze specialiseerde zich in trailerladen. Ook het aanleren van nieuw gedrag was een belangrijk onderdeel.

 

Door haar brede interesse en open mindset heeft ze zich ook op andere gebieden verder ontwikkeld. Haar ervaring is dat deze ontwikkeling enorm waardevol is in haar werk met de paarden.

 

Zo heeft ze veel ervaring opgedaan met lesgeven tijdens haar werk als sportinstructrice. Heeft ze meer inzicht gekregen in zichzelf en haar medemens tijdens de opleiding Equine Assisted Coach. Dit zorgt ervoor dat ze ook de eigenaar goed mee kan nemen in het proces.

 

En ervaart ze hoe waardevol het is dat ze zoveel ervaring heeft opgedaan met mediteren en mindfulness  tijdens de Body Balance lessen, opleiding tot mindfulnesstrainer en The Trust Technique van James French.

 

“Hoe meer aandacht je besteed aan persoonlijke ontwikkeling, des te beter je jezelf als paardentrainer ontwikkelt. Voor mij staat connectie centraal in mijn werk met de paarden. Ik ben altijd op zoek naar een fijne verbinding en wil werken vanuit vertrouwen. Hierbij is het essentieel je te verdiepen in het natuurlijke gedrag van een paard en je hierin te kunnen inleven. Dit zijn we aan de paarden verplicht”

 

In 2020 ging ze een aantal keer op reis om met paarden te werken. Zo trainde ze met Rocky Mountain Horses in Duitsland en Arabieren in Zweden.

 

Haar werk met de paarden is als een droom die uitkomt!

“Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become”

 

Back on Trail
Maaike Eijs

Email: info@backontrail.com
Telefoon: 06-14050558