grondwerk
Bij Back on Trail geloven we dat grondwerk de basis is in de omgang met paarden. Bij ons begint iedere training bij dan ook vanaf de grond. Voor paarden is dit een natuurlijke manier van communiceren. Ze communiceren met elkaar ten slotte alleen vanaf de grond. Op basis van lichaamstaal wordt in de kudde onderling de positie van ieder paard bepaald en gewerkt aan de relatie tussen kuddegenoten. Grondwerk is dan ook iets wat ieder paard begrijpt.

Als het paard je vanaf de grond nog niet volledig begrijpt en kan volgen, kan je beter nog even wachten met het rijden. Door middel van grondwerk kan je er achter komen wat je paard lastig vindt of wat er in jullie relatie nog verbetert kan worden. Hierbij is het belangrijk om jezelf te zien en te gedragen als een mentor voor je paard (en niet als de dominante baas). Hierdoor zal de connectie tussen jullie verbeteren en het vertrouwen in jou als mentor groeien. Er kan een prachtige samenwerking uit ontstaan!

 

Het is belangrijk dat we ons realiseren dat paarden hele gevoelige dieren zijn. Ze reageren op je gevoel nog voordat we bewust ons lichaam inzetten. Zelf helder hebben wat je intentie is bij een vraag en visualiseren wat je vraagt van je paard zijn dan ook een krachtige tools in de communicatie.

 

Met ieder paard dat bij Back on Trail in training komt, beginnen we met grondwerk. Ongeacht het discipline. We werken met de taal die paarden begrijpen vanuit hun natuurlijke gedrag. Dit wordt ook wel natural horsemanship genoemd. Op deze manier werken we aan vertrouwen, leiderschap en een sterke connectie met het paard. Dit alles gaat met gevoel, rust en respect naar het paard toe.

 

Omdat we grondwerk zo belangrijk vinden, zijn we constant bezig om ons hierin verder te ontwikkelen. We volgen geregeld inspirerende workshops, lezen boeken van de grondleggers in het werken met paarden en leren vooral erg veel van de paarden zelf.

“We must learn how to communicate what the horse already knows”

 

Back on Trail
Maaike Eijs

Email: info@backontrail.com
Telefoon: 06-14050558